Mitä tapahtuu jos ASP-tilille ei laita rahaa?

ASP-tilin yhden prosentin korosta lähdeveroa ei tavallisesti peritä. Jos ASP-tilin kuitenkin sulkee ostamatta asuntoa, kohdellaan ASPtilille säästettyjä varoja tavallisena talletuksena, ja lähdevero tulee maksettavaksi.

Mitä rahaa ASP tilille saa laittaa?

Voit siirtää ASPtilille rahaa tavallisena maksuna tai tilisiirtona verkkopankin Tilit ja maksut -osiossa tai mobiilipankin Maksut -osiossa.

Miten ASP tililtä siirretään rahaa?

Voit siirtää ASPtilille rahaa tavallisena maksuna tai tilisiirtona verkkopankin Tilit ja maksut -osiossa tai mobiilipankin Maksut -osiossa.

Kannattaako ASP-tilille säästää enemmän rahaa?

Mikäli ASP-säästäminen onnistuu ja kaupat ovat tulossa, saa säästäjä vielä ylimääräisen 2-4% lisäkoron säästöilleen! Lisäkoron saa ainoastaan silloin, kun säästöt realisoituvat ASP-lainaksi. Lisäkorko ei kerrytä korkoa korolle, mutta suuruudeltaan se on silti aivan omaa luokkaansa.

Paljonko rahaa voi laittaa ASP tilille?

Voit tallettaa ASPtilille 150–3 000 euroa kerralla. Talletuksia pitää tehdä vähintään kahdeksana vuosineljänneksenä. Lyhimmillään säästöaika voi siis olla kaksi vuotta.

Pitääkö ASP-tilille laittaa joka kuukausi rahaa?

Säästät ASPtilille vähintään kolmen kuukauden välein kahdeksana vuosikvartaalina. Säästät vähintään 150 euroa kerralla, enintään 3 000 euroa. Säästät 10 % asunnon arvosta, jolloin voit saada edullisen ASP-lainan. ASPtilin korko ja lisäkorko lasketaan mukaan säästöosuuteen.

Paljonko rahaa voi laittaa ASP-tilille?

ASPtilille tehdään ensimmäinen talletus tilin avaamisen yhteydessä. ASPtilille on talletettava 150–3 000 euroa kahdeksan vuosineljänneksen ajan, jotta ASP-tilin ehdot täyttyvät. Enimmäisaikaa säästämiselle ei ole.

Mitä jos ASP-tilille laittaa liikaa rahaa?

Jos ASPtilille säästäminen keskeytetään tai ASP-ehdot eivät täyty, lisäkorkoa ei makseta ja tilin talletuskorko on lähdeveron alaista. Kun ASP-tilisi säästötavoite ja -aika on täyttynyt, pankki voi myöntää sinulle loput 90 % asunnon hinnasta ASP-lainana.

Leave a Comment