Voiko suljetulle tilille siirtää rahaa?

Jos maksoit saajan lopetetulle tilille, rahat ohjautuvat saajan uudelle tilille, jos maksun saaja on sopinut tällaisesta järjestelystä. Muuten maksamasi rahat palautuvat tilillesi muutamassa päivässä. Jos viite tai viesti meni väärin, ota yhteyttä maksun saajaan ja selvitä asia.

Miten nostaa rahaa ilman korttia?

Jos sinulla ei ole maksukorttia käytössäsi, voit nostaa käteistä ainoastaan pankkikonttorissa, joka tarjoaa kassapalveluja. Tällöin tarvitset voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen. Valmistaudu myös siihen, että käteisen käyttötarkoitus selvitetään.

Miten Rahalahja annetaan?

Rahalahjan annat nopeimmin pelkän puhelinnumeron avulla OP-mobiilissa tai Pivossa Siirto-maksulla. Viestikenttään voit kirjoittaa terveiset lahjansaajalle. Raha on heti perillä lahjansaajan tilillä, vaikka se olisi toisessa pankissa. Sinun ei tarvitse nostaa käteistä, etkä tarvitse saajan pankki- tai tilitietoja.

Voiko pankissa tallettaa rahaa?

Jos aiot tallettaa suurehkon summan käteistä tai sinulla ei ole maksukorttia, sinun pitää tehdä talletus konttorissa, jossa on kassapalvelu. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Valmistaudu esittämään selvitys rahan alkuperästä ja tarvittaessa asiakirjoja, joiden perusteella tiedot voidaan vahvistaa.

Voiko rahaa tallettaa ilman korttia?

Syötä kortti automaattiin, minkä jälkeen voit syöttää automaattiin kolikot ja setelit. Rahat tallentuvat pankkikorttiisi kytketylle tilille. Jos aiot tallettaa suurehkon summan käteistä tai sinulla ei ole maksukorttia, sinun pitää tehdä talletus konttorissa, jossa on kassapalvelu. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Miten rahat jaetaan avioerossa?

Lähtökohtaisesti, mikäli avioliiton aikana ei ole tehty avioehtoa, molempien puolisoiden nimissä oleva omaisuus lasketaan liiton päättyessä yhteen ja puolitetaan tasan molemmille. Myös niissä tapauksissa, kun toisen puolison omaisuus on merkittävästi suurempi tai pienempi kuin avioliittoa solmittaessa.

Miten antaa Rahalahja?

Raha on heti perillä lahjansaajan tilillä, vaikka se olisi toisessa pankissa. Sinun ei tarvitse nostaa käteistä, etkä tarvitse saajan pankki- tai tilitietoja. Huomioithan, että lahjansaajalla tulee olla Siirto-maksut käytössä. Voit siirtää rahaa myös tilisiirrolla, jos lahjansaajan tilinumero on tiedossasi.

Voiko Osakesäästötilille lahjoittaa osakkeita?

Osakkeita voit lahjoittaa kahdella tapaa:

Siirrät lahjansaajalla haluamasi rahasumman, jolla hän ostaa itse osakkeita arvo-osuustilille tai osakesäästötilille. Lahjoitat omistamiasi osakkeita lahjansaajan arvo-osuustilille lahjakirjalla.

Leave a Comment